Clozette - Latest news and community trends in fashion, beauty and lifestyle for Asian women | Clozette
Avatar for Syafiera
AMBASSADOR
        3.7K SOCIALBEATS
Syafiera Yamin 💘 🤖wishlist:#travel1duniawith2kids 🌸@projeksuprise_srikandilicious 🍣 @sushi.vid FAM ! 📽YouTube Syafiera Yamin 📩[email protected] 📝Cerpen ⤵ www.syafierayamin.com
About Syafiera
Syafiera Yamin 💘
🤖wishlist:#travel1duniawith2kids
🌸@projeksuprise_srikandilicious
🍣 @sushi.vid FAM !
📽YouTube Syafiera Yamin
📩[email protected]
📝Cerpen ⤵
www.syafierayamin.com
12.12 is coming soon dan Jadilah 'kaki shopping' yang bijak dengan melanggan ezbuy PRIME, beli barangan secara pukal dari negara Cina, USA Atau pun Taiwan dengan kos penghantaran hanya RM8.80 tak kira saiz, berat dan kuantiti barangan yang ditempah di ezbuy. Nak tahu lebih lanjut kelebihan melanggan 'ezbuy prime?' Sila baca : http://www.syafierayamin.com/2018/12/ezbuy-1212-kembali-lagi-jadi-ahli-prime.html?m=1 @ezbuy.my #ezbuymy #ezbuy #ezbuyprime #prime #12122018 #1212 #12December2018 #Shopping #ItsTimeForShopping #ezbumalaysia #syafierayamincom #clozette
BOH Sungai Palas Tea Garden. Last location di Cameron Highlands visited after 6 years ago. Rasa nak stay sini aci tak. Tak nak balik KL. 😭 @bohteamalaysia #BohSungaiPalasTeaGarden #TehBoh #BohTeaMalaysia #syafierayamincom #TravelDekatDekatJe #Scenery #TeaFarm #LadangTeh #Clozette #SungaiPalas
Benda yang nak buat di Cameron Highlands.. hampir nak jelajah semua kecuali Ladang lavender dengan teh probably esok. @avillioncameron @avillionhotelgroup #avillioncameronhighlands #avillion #syafierayamincom #hotelinmalaysia #hotelreview #clozette #CameronHighlands #lifestyleblogger
Avillion Cameron Highlands Grand opening. @avillioncameron @avillionhotelgroup #avillioncameronhighlands #avillion #syafierayamincom #hotelinmalaysia #hotelreview #clozette #CameronHighlands #lifestyleblogger
Selamat malam semua, nah sharing my room Tour at @avillioncameron Now I'm OFF to Zzzz.. Will sharing the Cameron places by tomorrow pula... have fun you all.. @avillioncameron @avillionhotelgroup #avillioncameronhighlands #avillion #syafierayamincom #hotelinmalaysia #hotelreview #clozette #CameronHighlands #lifestyleblogger
Look at these @thebatikboutique Holiday collection I'm wearing. I would like to grab one of it especially the cardigan. if you guys would like to have one too don't forget to use HOLIDAY20 code to get 20% off. Batik Boutique 2018 Holiday Collection focuses on merging traditions with modernity. Feature a variety of items as place mats, coasters, napkins and cushion covers which make perfect decorative items for the home this festive seasons or gifts. @thebatikboutique #BatikBoutique #shopwithpurpose #SriHartamas #syafierayamincom #batik #HolidayCollection2018 #clozette
The finish color painted on the canvas with festive Christmas ornaments design using the wax to prevent the colors from spreading and stayed on the place. Batik Boutique 2018 Holiday Collection focuses on merging traditions with modernity. Feature a variety of items as place mats, coasters, napkins and cushion covers which make perfect decorative items for the home this festive seasons or gifts. @thebatikboutique #BatikBoutique #shopwithpurpose #SriHartamas #syafierayamincom #batik #HolidayCollection2018 #clozette
It was nice to be able join the Batik workshop.. the color spreads and work as a painting teraphy to release the stress. Ps : Batik Boutique 2018 Holiday Collection focuses on merging traditions with modernity. Feature a variety of items as place mats, coasters, napkins and cushion covers which make perfect decorative items for the home this festive seasons or gifts. @thebatikboutique #BatikBoutique #shopwithpurpose #SriHartamas #syafierayamincom #batik #HolidayCollection2018 #clozette
Batik Boutique 2018 Holiday Collection focuses on merging traditions with modernity. Feature a variety of items as place mats, coasters, napkins and cushion covers which make perfect decorative items for the home this festive seasons or gifts. @thebatikboutique #BatikBoutique #shopwithpurpose #SriHartamas #syafierayamincom #batik #HolidayCollection2018 #clozette
Media so-shial Lovers surely will FALL IN ❤ to be in here the @colony.kl. Every corner so instagrammable guys. 900m distance from LRT Abdullah Hukum. Just walk a bit to get here. #colony #ecocolony #colonycoworkingspacekl #BoutiqueOffice #Instagrammable #instaworthy #kakilike #kakilikemalaysia #followme #clozette
Christmas is around the corner ! Celebrate The Joy at @bthkl Big Apple Restaurant. Not sure about the menu, eyes on : https://bit.ly/2QneAUt #bthkl #berjayatimessquare #berjayatimesquarehotel #bigapplerestaurant #Christmas2018 #lifestyleblogger #syafierayamincom #clozette #gingerhouse
You all tahu tak bahan kimia berbahaya yang selalu digunakan di dalam produk penjagaan kulit ? Bahan-bahan itu ialah : Sulfates, parabens, silicones, ethoxylated cleansers, pegs, phtalates, mineral oil, artificial colors, sythetic fragrances dan animal derivatives. Kalau nak tahu @akin.malaysia bebas dari semua bahan listed. Go grab di @guardianmalaysia. Harga is berbaloi than you thought. @akin.malaysia #guardiangayasquad #guardianmlaysia #gonaturewithakin #akinwithnature #clozette #syafierayamin #naturalproducts #vegan
Layan disko ini malam.. Ha ha ha.. Rasa seronok pula layan lelampu ni kan.. Here at @urbanscapes #outdoor Suka pula lampu lampu cenggini kan rasa macam kat disko hahaha ! #UrbanScapes #JalanHangKasturi #Disko #syafierayamincom #clozette #ReImagineKL #UrbanScapes2018 #lights #musically #HypnotizeMe #hypnotizedgirl #Hypnotized #Dance #LoveThisMusic #LateNight
Here at @urbanscapes #outdoor Suka pula lampu lampu cenggini kan rasa macam kat disko hahaha ! #UrbanScapes #JalanHangKasturi #Disko #syafierayamincom #clozette
Water bottles waves, how to curl your hair with a water bottle. Ha ha ha.. tak jadi pun lol.. #waterbottleswaves #HowToCurlYourHairWithAWaterBottle #curlingthehair #NothingHappened #curlingthehairwithawaterbottle #stressful #haircurl #stylingthehair #syafierayamincom #beautyblogger #curlingthehair #clozette
Caption : Hi Siapa dah nak masuk 3 siri tu ? Yay kita gang ! I dah figured out several product yang I think really WORTH to try untuk prevent aging iaitu Mary Kay Timewise Age Minimize 3D yang mempunyai kandungan bahan seperti Encapsulated resveratrol, Vitamin B3 dan age-defying peptide untuk menjadikan kulit nampak lebih muda remaja, kolagen akan terhasil secara semulajadi dan kaya dengan anti-oksida yang tinggi. Ianya agak membantu untuk mengurangkan pigmentasi, merawat masalah garisan halus dan kedutan, memudarkan kesan parut jerawat, mengecilkan saiz liang pori, menganjalkan dan menengangkan kulit, menyerikan kembali kulit kusam dan menyihatkan kulit dari lapisan bawah kulit sehinggalah ke permukaan. Sesuai untuk semua jenis kulit tapi sila buat ujian alergik terlebih dahulu sebelum guna tau. Kesan dapat dilihat mengikut jenis kulit juga. Cara nak guna : Cuci wajah dengan Mary Kay Timewise Age Minimize 4-In-1 Cleanser. Urut secara lembut membulat dengan menggunakan jari manis dari bawah tolak ke atas. Bersihkan dengan air suam atau span facial. Tekstur dia ala-ala lotion cleanser yang ada small blue micro dalam tu untuk pembersihan secara lembut tanpa keringkan kulit. Harga : RM115 Segarkan wajah dengan Mary Kay Timewise Moisture Renewing softener untuk membersihkan kulit dari sel kulit mati disamping mengecilkan liang pori. Gunakan pad kapas dan sapu pada wajah atau teknik dab dab dab jika tanpa pad kapas. Pastikan ianya meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan basah. Tesktur macam Air dan cepat kering. Mary Kay Timewise Age Minimize Day Cream Spf 30 sangat membantu untuk melembab serta memberi perlindungan pada sinaran UV yang berbahaya. Bagus digunakan pada waktu siang setelah wajah dicuci dan disegarkan dengan Mary Kay Timewise Age Minimize 4-In-1 cleanser dan Mary Kay Timewise Moisture Renewing softener. Tekstur macam krim dan mudah meresap ke dalam kulit. Harga RM139. @marykay @marykaymysg Untuk maklumat lanjut, sila layari : https://www.marykay.com.my/ #marykaymalaysia #marykaytimewisemiracle3D #syafierayamincom #beautyblogger #productreview #marykay #clozette
I dah cuci rambut I dengan Lab11 full-lift shampoo & soft mask. Pergh bau Oren guys rambut I. Lembut je rambut I selepas cuci dengan ni. Korang tak de rasa nak cuba ke. Huhu. @lab11_international #lab11 #11labfullift #shampoo #conditioner #beautyblogger #clozette #longhair #StraigtHair #ILoveMyHair #BeautifulHair #beautyblogger #lifestyleblogger
I punya skin sebenarnya kering dan sensitif, bila kulit kering akan menghasilkan sebum berlebihan tu kadang kadang rasa kulit rasa berminyak je dan mudahnya jerawat nak naik. So like I said I akan usaha cari skincare dari cleanser sampailah ke pelembab produk yang mild, bebas paraben, bebas dari bahan kimia berbahaya. Yay I dah jumpa cleanser dari @renoskin_hq yang guna bahan dari beras tau. Buih pun tak banyak. Bau cleanser ni memang bau macam minyak kelapa dan beras. So far so good. Jerawat yang naik time Menstruation ni dah mengecut tanpa tinggalkan bekas. Syok je rasanya. ♡♡♡ @renoskin_eczema_serum @renoskin.terapi.kulit.sensitif @renoskin_malaysia @renoskin_original_medicserum @renoskin.my @renoskin @renoskin.onlineshop @kulit_cantik_renoskin #renoskin #renoskinmy #renoskinmalaysia #coconutoil #ricebran #naturaloilsoryzaliquidsoap #syafierayamincom #beautyblogger #clozette
Feeling young and energetic... Lets fly to the moon heee #EkoSky #Yong #clozette
Syampu & conditioner dari Lab 11 Full-Lift @lab11_international #lab11 #11labfullift #shampoo #conditioner #beautyblogger #clozette
LOAD MORE