Syafiera/instagram | Clozette
Syafiera - Syafiera Yamin πŸ’˜ πŸ€–wishlist:#travel1duniawith2kids 🌸@projeksuprise_srikandilicious 🍣 @sushi.vid FAM ! πŸ“½YouTube Syafiera Yamin πŸ“©Syafierayamin@gmail.com πŸ“Cerpen ‡ www.syafierayamin.com
AMBASSADOR
        3.9K SOCIALBEATS
Syafiera Yamin πŸ’˜ πŸ€–wishlist:#travel1duniawith2kids 🌸@projeksuprise_srikandilicious 🍣 @sushi.vid FAM ! πŸ“½YouTube Syafiera Yamin πŸ“©[email protected] πŸ“Cerpen ‡ www.syafierayamin.com
About Syafiera
Syafiera Yamin πŸ’˜
πŸ€–wishlist:#travel1duniawith2kids
🌸@projeksuprise_srikandilicious
🍣 @sushi.vid FAM !
πŸ“½YouTube Syafiera Yamin
πŸ“©[email protected]
πŸ“Cerpen ‡
www.syafierayamin.com
Sebagai seorang yang kuat makan.. I sangat susah SAY NO to food hahah.. but now I jadualkan.. breakfast lunch dinner makan macam biasa... sebelum tidur 2 jam tu I ambil @mintoxmalaysia  and topup extra air suam.. dah nak sekotak I ambil.. to be honest kalau ada events atau trip I skipped sebab pepagi ni dia buang isi makanan yang I makan semalam... memang tak boleh bawa bincang sampai kempis dibuatnya πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… habis dia detox segala benda dalam usus.. rasa ringan je.. hahah... bila segala toksik dalam perut tu dah keluar.. penyerapan vitamins lain ambil much better hehehehehh... hu hu hu.. berat tetap maintain.. 49kgs.. tapi ideal weight ialah 41kg memandangkan I ni sejenis ketot πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… introduction post in my blog if you guys would  like tu know the ingredients.

#Mintox #MintoxMalaysia #syafierayamincom #beautyblogger #Detox #DetoxWithMintox  #clozette
Sebagai seorang yang kuat makan.. I sangat susah SAY NO to food hahah.. but now I jadualkan.. breakfast lunch dinner makan macam biasa... sebelum tidur 2 jam tu I ambil @mintoxmalaysia and topup extra air suam.. dah nak sekotak I ambil.. to be honest kalau ada events atau trip I skipped sebab pepagi ni dia buang isi makanan yang I makan semalam... memang tak boleh bawa bincang sampai kempis dibuatnya πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… habis dia detox segala benda dalam usus.. rasa ringan je.. hahah... bila segala toksik dalam perut tu dah keluar.. penyerapan vitamins lain ambil much better hehehehehh... hu hu hu.. berat tetap maintain.. 49kgs.. tapi ideal weight ialah 41kg memandangkan I ni sejenis ketot πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… introduction post in my blog if you guys would like tu know the ingredients. #Mintox #MintoxMalaysia #syafierayamincom #beautyblogger #Detox #DetoxWithMintox #clozette
Perempuan tak cantik tapi perasan cantik..
The struggle is real.. Muka I jenis kering.. bila kering akan menghasilkan lebihan minyak.. bila excessive minyak tu sebab penghasilan sebum berganda  Dan jerawat naik tanpa segan silu.. take time juga nak tahu masalah kondisi kulit Dan benda apa yang I allergic with.. rawatan moden.. aesthetic.. traditional semua I dah pergi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ but ended up.. sebenarnya pemakanan kena jaga.. produk kena sesuai dengan kulit and never skip the steps by steps... bersihkan kotoran pada wajah... cleanse.. toner.. serum.. moisturize.. Sunscreen perlu guna .. guna primer sebelum pakai makeup.. kulit kita tak sama.. jadi penggunaan produk tak semua sesuai.. kena pergi jadi mammal tikus try error πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ go with natural ?  Organic ? Penuh chemical it's all up to you.. your skin your body your choice !  Remember that ..
Ampunkan parut ciken pox yang dah 5 tahun tak nak hilang πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ So bila orang cakap dah la tak cantik tapi perasan cantik.. I do not care sebab they don't know my struggle to keep my skin free from benda asing.. jerawat is no fun sebab gataiii yo muka.. #MakeupFree #Skincare #LoveYourSelf #StruggleIsReal #AcneFree #PimplesFree #CrystalSkin #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #clozette
Perempuan tak cantik tapi perasan cantik.. The struggle is real.. Muka I jenis kering.. bila kering akan menghasilkan lebihan minyak.. bila excessive minyak tu sebab penghasilan sebum berganda Dan jerawat naik tanpa segan silu.. take time juga nak tahu masalah kondisi kulit Dan benda apa yang I allergic with.. rawatan moden.. aesthetic.. traditional semua I dah pergi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ but ended up.. sebenarnya pemakanan kena jaga.. produk kena sesuai dengan kulit and never skip the steps by steps... bersihkan kotoran pada wajah... cleanse.. toner.. serum.. moisturize.. Sunscreen perlu guna .. guna primer sebelum pakai makeup.. kulit kita tak sama.. jadi penggunaan produk tak semua sesuai.. kena pergi jadi mammal tikus try error πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ go with natural ? Organic ? Penuh chemical it's all up to you.. your skin your body your choice ! Remember that .. Ampunkan parut ciken pox yang dah 5 tahun tak nak hilang πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ So bila orang cakap dah la tak cantik tapi perasan cantik.. I do not care sebab they don't know my struggle to keep my skin free from benda asing.. jerawat is no fun sebab gataiii yo muka.. #MakeupFree #Skincare #LoveYourSelf #StruggleIsReal #AcneFree #PimplesFree #CrystalSkin #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #clozette
Teknik Apungan ni paling basic dalam sukan renang.  For me ianya sangat bagus untuk lepaskan stress. ❀

apa pun nak tahu maklumat lanjut boleh baca : https://bandcaquatics.com/the-importance-of-learning-to-float/

#syafierayamincom #beautyblogger #swimming #HotelRamadaMeridinMedini
#floatingswim #stressrelief #MalaysianBlogger
#lifestyleblogger #clozette
Teknik Apungan ni paling basic dalam sukan renang. For me ianya sangat bagus untuk lepaskan stress. ❀ apa pun nak tahu maklumat lanjut boleh baca : https://bandcaquatics.com/the-importance-of-learning-to-float/ #syafierayamincom #beautyblogger #swimming #HotelRamadaMeridinMedini #floatingswim #stressrelief #MalaysianBlogger #lifestyleblogger #clozette
Things to do in @LegolandMalaysia  #LegoFriendsMalaysia #LEGOLANDMalaysia #LEGOthemepark #LegoFriends #SyafieraTravels dalam Malaysia #beautyblogger #TeenageHood #clozette
Things to do in @LegolandMalaysia #LegoFriendsMalaysia #LEGOLANDMalaysia #LEGOthemepark #LegoFriends #SyafieraTravels dalam Malaysia #beautyblogger #TeenageHood #clozette
I selalu TONTON Lego Friends Series dalam Netflix. Now I got a chance to meet them just in persons and watch their performance at LEGO City Stage. Yay.. I love their Outfit very pastelittee girlish gitu.. let me introduce you guys the characters from Right to the left : Stephanie, Mia, Andrea, Olivia and Emma. I feel like I I balik zaman teenagehood yay !!! Watch their performances by swipe to the left and another  coverage in my YouTube.

#LegoFriendsMalaysia #LEGOLANDMalaysia #LEGOthemepark #LegoFriends #SyafieraTravels dalam Malaysia #beautyblogger #TeenageHood #clozette
I selalu TONTON Lego Friends Series dalam Netflix. Now I got a chance to meet them just in persons and watch their performance at LEGO City Stage. Yay.. I love their Outfit very pastelittee girlish gitu.. let me introduce you guys the characters from Right to the left : Stephanie, Mia, Andrea, Olivia and Emma. I feel like I I balik zaman teenagehood yay !!! Watch their performances by swipe to the left and another coverage in my YouTube. #LegoFriendsMalaysia #LEGOLANDMalaysia #LEGOthemepark #LegoFriends #SyafieraTravels dalam Malaysia #beautyblogger #TeenageHood #clozette
pukul 1 pagi keluar bilik tengok Level 5.. tengok view dari bilik sendiri tingkat 28.. mak suruh tutup langsir katanya gayat pandang ke bawah.. tapi view sangat awesome ❀❀❀❀❀ sesangat.. #HotelRamadaMeridinMedini #JohorBahru #TravelMalaysia #SyafieraTravels Malaysia je.. #beautyblogger  #clozette
pukul 1 pagi keluar bilik tengok Level 5.. tengok view dari bilik sendiri tingkat 28.. mak suruh tutup langsir katanya gayat pandang ke bawah.. tapi view sangat awesome ❀❀❀❀❀ sesangat.. #HotelRamadaMeridinMedini #JohorBahru #TravelMalaysia #SyafieraTravels Malaysia je.. #beautyblogger #clozette
Hari ini dalam sejarah 2Jam πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚... sampai je legoland terus we all pergi waterpark.. tutup pukul 6.. hebat @haniszula1kha hampir dapat covered semua dalam tempoh 2jam.... paling tak tahan dia layan anak anak I. Esok kita repeat okey πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tahan telinga dari pergi sampai sekarang dok membebel dengan anak anak... hahahahaha... cramp kaki memasing.. paling best tidur dekat #HotelRamadaMeridinMedini πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #Legoland #LegolandMalaysia #LegolandWaterPark #LegolandWaterParkMalaysia #syafierayamincom #TravelMalaysia je #clozette #mom2kids
Hari ini dalam sejarah 2Jam πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚... sampai je legoland terus we all pergi waterpark.. tutup pukul 6.. hebat @haniszula1kha hampir dapat covered semua dalam tempoh 2jam.... paling tak tahan dia layan anak anak I. Esok kita repeat okey πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tahan telinga dari pergi sampai sekarang dok membebel dengan anak anak... hahahahaha... cramp kaki memasing.. paling best tidur dekat #HotelRamadaMeridinMedini πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #Legoland #LegolandMalaysia #LegolandWaterPark #LegolandWaterParkMalaysia #syafierayamincom #TravelMalaysia je #clozette #mom2kids
main-main makeup .. nanti I list out all the makeup brand.. I tahu you all mesti tahu semua brands I pakai ni Kan... saja nak praktis untuk event besok.. panas lit lit juga besok that's why I tak nak skip guna sunscreen.. esok tema purple/pink boleh lah ni.. hee.. #syafierayamincom #MakeupTutorial #beautyblogger #Skincare #Makeup #clozette
main-main makeup .. nanti I list out all the makeup brand.. I tahu you all mesti tahu semua brands I pakai ni Kan... saja nak praktis untuk event besok.. panas lit lit juga besok that's why I tak nak skip guna sunscreen.. esok tema purple/pink boleh lah ni.. hee.. #syafierayamincom #MakeupTutorial #beautyblogger #Skincare #Makeup #clozette
#Mulan #KembarMulan #LongHair #AwekJepun #syafierayamincom  #beautyblogger  #WellnessInfluencer #clozette #PinkVibes #PinkVibes Until Sunday ❀❀❀
#Mulan #KembarMulan #LongHair #AwekJepun #syafierayamincom #beautyblogger #WellnessInfluencer #clozette #PinkVibes #PinkVibes Until Sunday ❀❀❀
Would like to put a nice caption but still prefer you guys do it. πŸ‘‡

@citizenm  #CitizenMHotel #CitizenMHotelKL #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #MalaysianBlogger #clozette
Would like to put a nice caption but still prefer you guys do it. πŸ‘‡ @citizenm #CitizenMHotel #CitizenMHotelKL #syafierayamincom #beautyblogger #BloggerMalaysia #MalaysianBlogger #clozette
Congratulations to @mimiladiessalonandspa for the salon opening on 6 July 2019.. paling BEST semua servis spa treatment dapat 50% off.. untuk servis rambut 30% off .  dah la harga affordable dapat lagi diskaun kaw kaw dari pagi sampai malam rawatan I buat semalam.. hair treatment -sengkak wajah - bersauna -tanggas -foot rest.. pagi ni bangun bangun segar bugar je rasanya.. Call/WhatsApp Mimi 0134997878
Address: No. 79-1 First Floor Amber Business Plaza 1, Jalan Jelawat 1, Cheras 56000 K. L

#mimiladiessalonandspa #cheras #CherasSalonAndSpa #Salon #Spa #syafierayamincom #clozette #beautyblogger #wellnessBlogger
Congratulations to @mimiladiessalonandspa for the salon opening on 6 July 2019.. paling BEST semua servis spa treatment dapat 50% off.. untuk servis rambut 30% off . dah la harga affordable dapat lagi diskaun kaw kaw dari pagi sampai malam rawatan I buat semalam.. hair treatment -sengkak wajah - bersauna -tanggas -foot rest.. pagi ni bangun bangun segar bugar je rasanya.. Call/WhatsApp Mimi 0134997878 Address: No. 79-1 First Floor Amber Business Plaza 1, Jalan Jelawat 1, Cheras 56000 K. L #mimiladiessalonandspa #cheras #CherasSalonAndSpa #Salon #Spa #syafierayamincom #clozette #beautyblogger #wellnessBlogger
Pillow Talk - Makan Sedap - Dilayan seperti King & Queen - Lepak dengan Rakan Kuat Pengaruh di @citizenm - rekaan yang unik kemas nampak bersih sedap mata memandang. Uish hotel taste si Mr Grey Katanya πŸŽƒ Instagramable habis setiap sudut.. feeling cam orang kekaya jap.. thanks for the great service.. thanks Carl hantar sampai ke kereta πŸ‘πŸ‘πŸ‘ nak servis macam ni tiap tiap hari please... πŸ€ͺ syok betuii.. thanks @mrbuck_xoxo for the suggestion.. ❀ dapat jumpa @neyrashazeyra lama tak jumpa you all..thanks @zandra.zane @haniszula1kha
Sudi datang hee.. #CitizenM #CitizenMHotel #syafierayamincom #beautyblogger #TravelMalaysia #MeTimeSekejap #clozette
Pillow Talk - Makan Sedap - Dilayan seperti King & Queen - Lepak dengan Rakan Kuat Pengaruh di @citizenm - rekaan yang unik kemas nampak bersih sedap mata memandang. Uish hotel taste si Mr Grey Katanya πŸŽƒ Instagramable habis setiap sudut.. feeling cam orang kekaya jap.. thanks for the great service.. thanks Carl hantar sampai ke kereta πŸ‘πŸ‘πŸ‘ nak servis macam ni tiap tiap hari please... πŸ€ͺ syok betuii.. thanks @mrbuck_xoxo for the suggestion.. ❀ dapat jumpa @neyrashazeyra lama tak jumpa you all..thanks @zandra.zane @haniszula1kha Sudi datang hee.. #CitizenM #CitizenMHotel #syafierayamincom #beautyblogger #TravelMalaysia #MeTimeSekejap #clozette
Haha sebenarnya I terbaca satu blog mengenai manfaat buat durian jadi masks..di sini : https://riauaktual.com/mobile/detailberita/19677/manfaat-masker-durian-dan-cara-membuatnya.html that's why I rasa macam why not I Cuba Kan sebab Salah satunya very good for acne prone skin.. not advise-able bagi tak mo buat ye.. #DurianMask #syafierayamincom #beautyblogger #clozette
Haha sebenarnya I terbaca satu blog mengenai manfaat buat durian jadi masks..di sini : https://riauaktual.com/mobile/detailberita/19677/manfaat-masker-durian-dan-cara-membuatnya.html that's why I rasa macam why not I Cuba Kan sebab Salah satunya very good for acne prone skin.. not advise-able bagi tak mo buat ye.. #DurianMask #syafierayamincom #beautyblogger #clozette
@kukuduckbill__my product launch di @ampang.glasshouse 
#kukuduckbill #ampangglasshouse #syafierayamincom #MommyBlogger #clozette
@kukuduckbill__my product launch di @ampang.glasshouse #kukuduckbill #ampangglasshouse #syafierayamincom #MommyBlogger #clozette
kali kedua minum beet root juice. before this beli kat boost tak silap.. beetroot ni I beli sebiji RM1 je kat Cameron beli time kedai nak tutup πŸ˜… semalam cherry berry makan kicap cili api banyak sangat.. so nampak beet root ni terus blend ngan air suam... #beetroot #beetrootjuice #SexyRed #syafierayamincom  #clozette  #WellnessInfluencer
kali kedua minum beet root juice. before this beli kat boost tak silap.. beetroot ni I beli sebiji RM1 je kat Cameron beli time kedai nak tutup πŸ˜… semalam cherry berry makan kicap cili api banyak sangat.. so nampak beet root ni terus blend ngan air suam... #beetroot #beetrootjuice #SexyRed #syafierayamincom #clozette #WellnessInfluencer
❀ #chinsweecavestemple  #chinsweecavestemplegenting 
#syafierayamincom #TravelMalaysia #clozette
❀ #chinsweecavestemple #chinsweecavestemplegenting #syafierayamincom #TravelMalaysia #clozette
I rasa gambar ni cantik tu sebab I pos dalam IG.. any suggested caption ? 🀣🀣🀣 #Clueless #CluelessCaption #LondonPublicPhone #Lavender #LavenderIceCream #syafierayamincom #clozette
I rasa gambar ni cantik tu sebab I pos dalam IG.. any suggested caption ? 🀣🀣🀣 #Clueless #CluelessCaption #LondonPublicPhone #Lavender #LavenderIceCream #syafierayamincom #clozette
Mint, rosemary, lavender..lagi satu pokok jalau nyamuk tu (ape Tah nama dia).. 4 pokok besar 4 pokok kaktus total RM50...
Bawa turun ke KL ni harap hidup yoo.. Amin..
Nasib le.. kedai nak tutup Auntie tu suruh ambil je la kasi diskaun kaw kaw.. terharu  betul... #KeaFarm #CameronHighlands #Mint #Rosemary #Lavender #syafierayamincom #clozette #PlantingAtHome #Garden #SmallGarden
Mint, rosemary, lavender..lagi satu pokok jalau nyamuk tu (ape Tah nama dia).. 4 pokok besar 4 pokok kaktus total RM50... Bawa turun ke KL ni harap hidup yoo.. Amin.. Nasib le.. kedai nak tutup Auntie tu suruh ambil je la kasi diskaun kaw kaw.. terharu betul... #KeaFarm #CameronHighlands #Mint #Rosemary #Lavender #syafierayamincom #clozette #PlantingAtHome #Garden #SmallGarden
Lavender Garden

#LavenderGarden #Lavender #syafierayamincom #clozette
Lavender Garden #LavenderGarden #Lavender #syafierayamincom #clozette
Kita ke Perak harini.. besok singgah Cameron before balik KL tetiba rindu nak minum teh tarik di Teh Boh.. Alhamdulillah  menu makanan hari di Perak memang sedap sedap belaka.. terima kasih ❀❀❀ #Perak #sungaisiputperak #jalanjalancarimakan #homestay #TourismMalaysia #clozette #Alhamdulillah
Kita ke Perak harini.. besok singgah Cameron before balik KL tetiba rindu nak minum teh tarik di Teh Boh.. Alhamdulillah menu makanan hari di Perak memang sedap sedap belaka.. terima kasih ❀❀❀ #Perak #sungaisiputperak #jalanjalancarimakan #homestay #TourismMalaysia #clozette #Alhamdulillah
Advertisement
LOAD MORE