Avatar for Syafiera
Syafiera
        2.7K SOCIALBEATS
I am a beauty blogger. My instagram is syafiera_yamin www.syafierabeauty.blogspot.com WWW.SYAFIERAYAMIN.COM
About Syafiera
I am a beauty blogger.
My instagram is syafiera_yamin
www.syafierabeauty.blogspot.com

WWW.SYAFIERAYAMIN.COM
I am a SURVIVOR on earth for 27 years after invaded on the PUMPKIN land at 21sept1990 7am ! aku seperti alien Yah.. Feeling like I kenot do it but Alhamdulillah I managed yo ! Being a someone's wife and a mom for 2 kids thought I kenot enjoy the sweetest thing in a sour bitter peria but actually I found it. Hiks.. can I have a coffee before I taip panjang-panjang 😬 nah... life goes on... banyak lagi perlu DISCOVER selagi tak balik ke planet Unicorn.. okay sat lagi nak minta Mr.Handsome belanja kek aiskrim dari @foretblanc ni 🍰🍩🍦🍧🍭 sayang nak sushi nak ayam nak makan semua benda dalam planet bumi ni πŸ˜‚πŸ˜‚ #loveblanc #happybirthday #27yearsold #21september #21september2017 #unicornicecream #unicorn #earth #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Belanja satu gambar fake lashes from @ardell_lashes in #WISPIES currently made me obsessed with. πŸ˜‚ temporary dyed hair in brown hiks ! Ig asked to upload photo each per day.. so tak nak buat you all tertanya where is syafiera 😏.. currently I am in mood swing.. just recovered from flu now bebudak pula kan.. tunggula we all 100% sihat soonest ha.. #ardell #ardellashes #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Sebut Nama I syafierayamin.com you dapat 5%, 100 yang pertama dapat 10%, maknanya 15% off untuk Grand Opening 30th September 2017 di Jalan Jalan Japan One Shamelin Mall, Cheras ! Saja nak bagitahu TOYS BLOCK boleh dapat RM20, RM10 you all, memang I terkedu sat ya.. haha... rasa macam berbaloi.. next opening I nak serbu lagi you all.. hi hi hi !! @JalanJalanJapan #jjj1shamelin #serbujjj #hargagiler #jalanjalanjapan #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
#throwback #WFWOOTD #WFW #WFWMalaysia2017 #FashionWeek #FashionShow #InstaFashion #Malaysia ❀️❀️ #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi #palaceofthegoldenhorses
Semalam I sempat pergi workshop "making my own pokΓ©ritto" di @kurin.my dengan penggunaan bahan-bahan yang segar seperti tuna, salmon, ayam, veges & fruits. Selain tu terdapat banyak seleksi makanan yang sihat dan berkhasiat untuk dimuatkan dalam gaya hidup masa kini.Sorry forgot to tie my hair masa tengah prepare my own meal. πŸ˜‚Jom dapatkan Kurin harini di Level 5, Lot 10, Nu Sentral, 201, Jalan Tun Sambanthan.Open daily : 10pagi -10malamGood News : Kurin ada buat delivery sekitar Lembah Klang juga guys.#kurin #kurinmy #nusentral#eatwell #eatclean #eatsmart #eathealthy #superfood #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Berikan permainan yang menarik dan selamat yang boleh menghubungkan sel-sel otak anak anda untuk mencari solusi menghasilkan pelbagai bentuk seperti haiwan dan kenderaan melalui produk yang berkualiti dan direka khas dari Europe ni. Bukan sahaja ianya seronok untuk kanak-kanak malahan para ibu bapa juga digalakkan untuk memerah otak membentuk karakter yang menarik dengan permainan ini.Jom sertai kegembiraan ini dengan - @grolierasia Grolier ~ #grolier #groliermalaysia #smartlearning #inhomelearning#madmavericks #maverickmedia #mocomy #mocopass #ska2017 #smartkidsasia #smartkidsasia2017#syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like#comment4comment #mommyblogger
First time I dapat tahu mengenai Safari Kids club ni, I ingat zoo, but actually its a center yang menggalakkan kanak-kanak menjadi lebih bergaya kreatif dan dapat menghasilkan sesuatu yang berseni dan luar biasa. Last time sempatlah I menjenguk sendiri booth dia dekat SmartKidAsia2017, mak budak yang teruja lelebih tau.. rasa nak jadi budak budak je balik semula πŸ˜‚Nak anak anak you all explore sendiri daya kreativiti depa, boleh lah bawa dorang pergi jengah sendiri di - Safari Kids Club ~ @safarikidsclub #safarikidsclub #diycraft@MadMavericks #madmavericks #maverickmedia #mocomy #mocopass #ska2017 #smartkidsasia #smartkidsasia2017#syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like#comment4comment #mommyblogger
Kek ke tu ? NO, actually yang tu ada lah tuala yang dibentuk jadi kek tau. Kalau you all nak buat majlis ke, bolehlah bagi para tetamu goodies macam ni, tuala yang dia bagi tu bukan sekadar tuala hiasan tapi tuala ni mampu menyerap lebihan air tau and kualiti pun not bad.Nak tahu lebih lanjut : - 9familee ~ (pastry towels) @9familee #9familee @MadMavericks #madmavericks #maverickmedia #mocomy #mocopass #ska2017 #smartkidsasia #smartkidsasia2017#syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like#comment4comment #mommyblogger
GOOD MORNING PAGI ISNIN YOU ALL ! I'm so excited to share-lah with you all hair treatment I've done semalam tau. Pagi-pagi bangun kulit kepala rasa tak gatal macam selalu. Kepala rasa ringan je this morning tau. Feeling fresh kaw kaw. πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’— MBH SIGNATURE TRICHO HAIR TREATMENT πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’— Hair Treatment I buat semalam ni khas untuk bersihkan kulit kepala yang ada kelemumur penyebab kegatalan dan rambut gugur.. mengambil masa sehingga 1-2.30 jam setiap sesi. Kombinasi Herba tradisi dan teknologi moden di @mbh.haircare boleh terasa keberkesanannya dalam 1 sesi. Kalau buat 10 sesi mesti rambut bertambah cantik dan sihat tau. *Additional Info* MBH SIGNATURE TRICHO TREATMENT DGN 11 LANGKAH LENGKAP BG MERAWAT RAMBUT GUGUR DR AKAR UMBI! Rawatan ni mmg umpphhh! Sebab utamanya, MBH Hair Care bawakan herba ORI dari India bagi memulihkan masalah rambut susah nak tumbuh, cepat luruh, serta banyak kelemumur πŸ“ High Frequency ---- - Bertujuan untuk memberi renjatan lembut di kulit kepala sekaligus melancarkan peredaran darah bg pembajaan nutrient . πŸ“ LED ---- Menggunakan gelombang bagi mengurut kulit kepala . πŸ“Infrared ----- Memanaskan urat-urat darah dikepala supaya folikel menerima nutriet yg cukup & memberikan haba sesuai untuk pertumbuhan anak rambut . πŸ“ Herba 9 Ayur ----- - Campuran herba dari India mengunakan komposisi tertentu dapat memberikan baja kepada folikel rambut & langkah seterusnya MBH Hair Care tak reveal sbb terdapat secret formula untuk memastikan PROVEN RESULT bagi problem rambut botak tengah, gugur! WhatsApp Segera +601160850817 dari Tarikh 30 Ogos -25 September untuk harga promosi kaw kaw. My Hair therapist : @zdhzhr #mbhmedispa #mbhhaircare #jalanrekosentral8 #kajang #yourhairwecare #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Repost : Baca for details : http://www.syafierayamin.com/2017/08/bliv-o2-bubbly-bright-oxygenating-mask.html?m=1 Use my code : Syafiera25 at www.bliv.com.my if your facing the same problem like mine. Get 25% 😱😱😍 Having big pores, dryness, blackhead and whitehead dekat kulit sdn bhd buat I tak hesitated nak cuba sendiri produk dari @bliv ni sebab produk dia tak rasa perit macam setengah bubble mask yo... masker dia awesome gila gila sebab jenis hydrogel.. gosh aku memang suka jenis hydrogel  sebab sejuk dan macam jelli... yums !!! Tak suka tengok version laju punya.. head on in my youtube channel yah ! More deets please stay tuned my blog yah ! #bliv #blivmalaysia #bubblemask #hydrogelmaskers #Alhamdulillah #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase
Balik kampung this morning.. and did a makeup tuto with the liquid foundation I've been using lately.. Tried and tested this liquid foundation for several days started from last Thursday until raya haji... Ringan je foundation dia and ada aroma vanilla chocolate gitu. And plus dia covered my big pores woah and glowing gituh.. nanti I buat video yah how it works we on my skin.. Hello Virgin Natural Liquid Foundation with Vanilla Chocolate Potion.. you know you want it.. πŸ’— by @lustxcosmetics #HelloVirgin #LustxCosmetics #LiquidFoundation # #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Hari ni I berkesempatan untuk hadiri majlis pelancaran di Signature Healthland berdekatan dengan Sunway Clio.. massage untuk 2 jam.. cam menarik.. best ke idok depa urut ni.. nantikan... haha.. #SignatureHealthLand #HealthLand #HealthLandMy #SunwayLagoon #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Last time I berpeluang untuk melihat sendiri pelajar di BeaconHouse Sri Lethia menghasilkan karya seni yang dikendalikan oleh Tuan @yusofgajah sempena Hari Kemerdekaan yang ke 60.Boleh baca kat sini :http://www.syafierayamin.com/2017/08/lukisan-mural-bertemakan-kemerdekaan.html?m=1#YusofGajah #BeaconhouseSriLethia#syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Another FUN activity we 've done with bedmoody Adelia πŸ˜‚ auto-inflate colouring @brrrloon which is will last long until 2 weeks ! 😍 🌸 @brrrloon #brrrloon #smartkidsasia #smartkidsasia2017 #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi #RealBeauty
Tried and tested this liquid foundation for 3 days started from last Thursday. Ringan je foundation dia and ada aroma vanilla chocolate gitu. And plus dia covered my big pores woah and glowing gituh.. nanti I buat video yah how it works we on my skin.. Hello Virgin Natural Liquid Foundation with Vanilla Chocolate Potion.. you know you want it.. πŸ’— by @lustxcosmetics #HelloVirgin #LustxCosmetics #LiquidFoundation # #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
You all dah makan ? Kalau belum jom singgah @IndoBowlcafe tengahari ni. Sajian ala Indonesian style boleh didapati di sini tau.. #IndoBowl #IndoBowldMy #IndoBowlMalaysia #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Apa ? Cuci trim rambut hanya RM2 sahaja untuk hari ini di @mbh.haircare Jalan Reko Sentral. Selain tu treatment signature dapat promosi harga sehingga 50%. Paling menarik banyak cabutan bertuah tau ! Yuhuu you all we are here dekat @mbh.haircare selalu dengar untuk kulit wajah tapi sekarang dah ada untuk haircare ! But tak lama lagi ada launch besar-besaran pada 26ogos.. let me know if you guys interested to join me ! Sesuai sangat untuk you all yang betul betul nak rambut sihat. My hair sihat cuma berminyak sikit.. tak sabar nak buat treatment yang ditawarkan.. ada 3 jenis tau.. love love love πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’— #mbhmedispa #mbhhaircare #jalanrekosentral8 #kajang @mbh.haircare #yourhairwecare #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
Bersama @HafizBaharin di My Pets Carnival 2017. Dengan adanya My Pets Carnival 2017 kali ini dapatlah kita semua diberi kesedaran betapa pentingnya kita membanteras isu pengabaian terhadap haiwan yang terbiar disamping memupuk jiwa yang penyayang dan belas kasihan melalui platform ini untuk haiwan ini dapat meneruskan habitat kehidupan mereka. Untuk maklumat lanjut, sila layari, www.mypetscarnival.com www.facebook.com/MyPetsCarnival #MyPetsCarnival Baca lebih lanjut disini : http://www.syafierayamin.com/2017/08/my-pets-carnival-2017.html?m=1 #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi #RealBeauty
MK bag looks tempting ! πŸ˜‚πŸ˜‚ Happy Birthday WECONNECT!! Join this special occasions by downloading WECONNECT app as they will be giving out ANNIVERSARY FLASH DEALS with price as low as RM2. Available from 26/8 – 29/8 2017!Β  #ThisisHowWeConnect #FlashDeals #HappyBirthdayWECONNECT #syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger #lovetheraphy #art #artist #youtuber #clozette #influencer #like4like #comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi #RealBeauty
Percuma 100 jus buah-buahan pada pukul 12 tengahari hari Sabtu ini pada 26 Ogos 2017 di Fruit Ninja @ Dochi ! Alamat : LG-K5H, West Wing, IOI CIty Mall, Putrajaya, 62502, Wilayah Persekutuan ( Opposite Home Pro, Next to Poh Kong) 🌸ANDA PERLU KONGSIKAN "WIN FREE JUICE FOR ONE YEAR" POSTER dari facebook Fruit Ninja @Dochi dan tag 5 rakan anda ! Public kan post anda yah !🌸Anda perlu tunukkan gambar poster yang anda kongsi kan kepada krew fruit ninja untuk pengesahan.🌸Hanya 1 jus boleh di redeem setiap pelanggan, hanya 100 jus akan diberikan pada yang datang awal ye. KEMPEN MENANG JUS PERCUMA 1 Tahun bermula dari 26 Ogos sehinga 27 September 2017.🌸 Sila Rujuk pada poster yang dikongsikan.🌸 Hanya boleh redeem 1 jus 1 minggu oleh pemenang ye.@FruitNinja@Dochi #fruitninjadochi #ioicitymall #contest #juiceupyourday#syafierayamincom #blogger #iger #igermalaysia #BeautyBlogger #Malaysianblogger #lifestyleblogger#lovetheraphy #art #artist#youtuber #clozette #influencer #like4like#comment4comment #mommyblogger #ClozetteBloggerBabes #ShopMyEnvicase #juicywasabi
LOAD MORE